Simultaan Steven Stinis (31 mei 2013)


Na zijn indrukwekkende demonstratie 'blind schaken', eerder dit jaar, tegen drie teams van onze club (elk samengesteld uit drie spelers!), gaf Steven ons nu de kans ook zijn talent op het gebied van 'simultaan schaken' op de proef te stellen. Ter verduidelijking: blind schaken houdt de uitdaging in om als enkeling het op te nemen tegen meerdere tegenstanders tegelijk, zonder zich daarbij te kunnen beroepen op enige visuele input; met andere woorden, de uitdager tast tijdens deze partijen letterlijk in het duister!

Simultaan schaken betekent eveneens het spelen tegen meerdere borden, echter zonder de extra moeilijkheidsgraad van het blind schaken. Steven had dus nu het voordeel ook zijn ogen de kost te mogen geven, maar daar stond tegenover dat hij het tegen twaalf borden moest opnemen.

Het resultaat toont duidelijk zijn meesterschap in deze discipline aan en stimuleert ons, bescheiden 'club spelers', ook onze grenzen nog een stukje proberen te verleggen. Dank je wel, Steven, uit naam van onze leden en het bestuur; wij kijken alvast verwachtingsvol uit naar wat je nog allemaal voor ons in petto hebt!


Resultaten van de simultaan:

Steven wint tegen Yves, Billy, Ronald, Guy, Emily, Arne, Andries, Mehdi, Jules, Peter;

Steven haalt remise tegen Jan;

Steven verliest tegen Erik.